Witlofsoep
Dit is niet zo'n bijster moeilijk recept, en ik heb er ook nog niet mijn eigen touch aan gegeven (tips zijn welkom!), maar het is echt verrassend lekker en daarom zet ik hem toch hier neer. De witlofsmaak, hoewel meestal niet zo geliefd bij kinderen, Matthias en Mart, is echt geweldig in deze soep. Misschien een scheutje witte wijn erbij? Dubieus, de eigenheid van deze heel eenvoudige soep durf ik niet zomaar aan te tasten.
Ingrediënten (4 pers)
- 350g witlof, grof gesneden
- 2 uien, grof gesneden
- 1 kruimige aardappel, in blokjes
- 25g boter
- pot gevogeltefond
- 125ml slagroom
UIteraard het lekkerst als je de soep een dag van tevoren maakt. Bak de witlof en ui al omscheppend 5 minuten in de boter, de ui moet in ieder geval flink glazig zijn. Voeg dan de aardappel, fond en 0.5l water toe en laat het geheel 25 minuten koken. Pureer met de staafmixer in de pan. breng vlak voor serveren aan de kook, voeg slagroom en naar smaak zout en peper toe. Laat de soep nu niet meer koken. Als garnering en voor de lekker maakt een dot crème fraîche in elk bord de soep helemaal af.
Ah, Zet mijn naam daar maar bij! Ik sta normaal afwijzend tegenover het gebruik van witlof in de keuken. Heb echter in het verleden eens een witlofsoep gegeten en begreep voor het eerst waarom de mens dat bittere witte onding normaliter niet gewoon laat verotten. Ik weet niet meer of jij de kokkin was kiki, maar die soep was heerlijk. Probeer deze dus graag uit! (en, met alle respect, als het toch niks is vind ik bij ons thuis wel een andere kerel die er blij van wordt)
BeantwoordenVerwijderenMatthias
Je naam is toegevoegd aan de hall of shame! Ik weet wel dat ik hem vorig jaar in ieder geval voor de trouwdag van mijn ouders heb gemaakt, kerstdiner weet ik niet meer
BeantwoordenVerwijderen