Truuke's appelmoes
De lekkerste appelmoes krijg je door de appels in een minimale hoeveelheid water tot moes te koken. Meer kan ook, voor de luie koks, maar het resultaat is dan waterig en moet eindeloos gebonden worden. Daarnaast is mijn moeder een enorme fan van bruine basterdsuiker. In deze appelmoes, samen met de kaneel, geeft dit een warme, bruine kleur die ik zelf heel mooi bij de appelmoes vind passen.
Ingrediënten:
- Goudreinetten
- bruine basterdsuiker
- kaneel
- kardemom
- gembersap/stukjes
- Limoenrasp
Schil de appels, verwijder klokhuis. Doe ze in een pan met afhangend water (dat is niet meer dan een halve centimeter) en zet ze even zachtjes op tot er vocht van de appels komt. Het mooiste resultaat krijg je als je er bij blijft staan en goed door blijft scheppen. Op gegeven moment zijn de appels moessig genoeg en zit er genoeg vocht in, dat je ze zachtjes op kan zetten, zonder dat ze verbranden. De bereidingstijd is afhankelijk van de soort appels, maar ook afhankelijk van hoe moessig je de appelmoes wil hebben of toch wat meer compôte-achtig.
Als de appelmoes klaar is, naar smaak suiker, kaneel, kardemom, gembersap en limoenrasp toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten