dinsdag 13 oktober 2009

Spaghetti met champignon roomsaus

Dit was ooit een recept voor carbonara, maar is inmiddels zo ver afgedwaald van het onderwerp dat het deze naam niet meer mag hebben. Het is wél een makkelijk en lekker pastagerecht, wat zich met een frisse salade goed leent voor de doordeweekse pot!

Ingrediënten 2-4 pers.

  • 100g pancetta, in stukjes geknipt
  • 250g champignons, in schijfjes
  • 1 grote ui of 2 sjalotjes, fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1-2dl slagroom
  • Spaghetti
  • Parmezaanse kaas
Bak de pancettastukjes in een grote pan tot ze knapperig zijn, maar niet te hard, in hun eigen vet. Voeg de champignons toe met een snuf zout en bak deze op hoog vuur tot ze kleuren. Voeg daarna de uien toe en draai het vuur lager. Als deze glazig zijn, ook de knoflook. Als de knoflook begint de geuren, voeg dan de slagroom toe. Zet dit op heel laag vuur.
Kook de spaghetti gaar met zout. Voeg naar smaak wat peper en zout toe aan de saus. Schep de spaghetti (indien met tang is afgieten niet nodig) in de pan met saus en roer om op laag vuur totdat beide goed gemengd zijn. Zet het vuur uit. Serveer met Parmezaanse kaas.

2 opmerkingen:

  1. Haaa,

    Bij deze mijn (maar eigenlijk oorspronkelijk Erika's, dus naar haar de credit, alleen ik wil ook wat zeggen :)) variatietip. Ipv boursin een klein bekertje slagroom met eieren en parmezaanse kaas klutsen en dit na het koken van de pasta erdoorheen roeren. Daarna de gebakken champignons, spekjes, ui en knoflook erdoorheen roeren.

    Leuk hoor dit :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm, de slagroom met de eieren zou misschien wel het sahara effect voorkomen. Ik ben wel bang dat ik de pasta dan niet meer zo goed bij kan kruiden, maar aan de andere kant was Erika's carbonara wel erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen