Naar een recept van Jeroen de Zeeuw, ooit in de trein uit de Spits geknipt (het kan verkeren), zijn dit toch wel de beste brownies die ik ooit heb gemaakt. Het kost wel even wat tijd, maar het resultaat is zelfs voor mensen die niet van chocolade houden onweerstaanbaar!
Ingrediënten
- 195g boter
- 200g pure chocolade
- 3 eieren
- 250g basterdsuiker
- 80g bloem
- 110g cacaopoeder
- 130g witte chocolade (in blokjes)
- 130g melkchocolade (in blokjes)
Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de boter en pure chocolade au bain marie. Klop de eieren en de basterdsuiker met een mixer stijf en spatel de chocolademassa, de bloem en de cacaopoeder erdoor. Voeg als laatste de witte- en melkchocolade toe.
Stort het mengsel in een taartvorm (geen springvorm) of andere ovenschaal die wel een soort van geschikt is. Bak de brownies vervolgens in een voorverwarmde oven op 160 graden in een kleine drie kwartier af. Laat afkoelen.
Inderdaad de lekkerste brownies die ik ooit gegeten heb....
BeantwoordenVerwijderenEn nu heb ik ze zelf gemaakt! Ze waren weer lekker, wel machtig :). Maar in mn herinnering waren ze nog lekkerder...misschien moet ik oefenen tot perfectie...
BeantwoordenVerwijderen