dinsdag 13 oktober 2009

Pasta di Mama

Iedereen heeft er één en ik natuurlijk ook! Een pasta zoals je thuis altijd at, gebaseerd op jarenlange ervaring van mama en tenslotte mijn eigen touch. Hier mijn versie van pasta met tomaten-gehaktsaus en uiteraard met credits to di Mama!

Ingrediënten saus:
  • 250-500g rundergehakt
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2-3 tenen knoflook, fijngehakt
  • Bakje champignons, in parten of plakjes
  • Optioneel: rode wijn
  • Boursin Cuisine
  • Blik tomatenblokjes
  • Blikje tomatenpuree
  • Italiaanse keukenkruiden (Vers is luxe, maar hoeft niet)
  • Pasta
  • Geraspte kaas
Ik gebruik voor de saus meestal 2 pannen (koekenpan en een braadpan), maar het kan natuurlijk ook allemaal in 1 pan. 
Verhit een scheutje olie in de koekenpan, verhit tot hoog vuur en bak het gehakt met wat zout en peper omscheppend bruin.
Doe intussen de ui in de braadpan en bak op zacht vuur glazig, voeg hierna de knoflook toe en bak mee. Schep het gehakt van de koekenpan in het uimengsel, maar probeer het bakvet te behouden. Bak hierin de champignons met snuf zout, eventueel in 2 porties op hoger vuur tot ze kleuren en wat gekrompen zijn, maar een mooie bite hebben. Optioneel: voeg een scheut rode wijn toe en kook op hoog vuur 1-2 minuten in.
Bak ondertussen de tomatenpuree op zacht vuur mee met het gehakt-ui mengsel.
Voeg de champignons ook toe aan het gehakt-ui mengsel, samen met Italiaanse keukenkruiden en schep om. 
Doe hierbij de tomatenblokjes en 1-2 volle lepels boursin cuisine. Breng hierna op smaak met zout en peper. De saus mag nu alleen nog maar zachtjes koken.
Serveer met pasta naar keuze en geraspte kaas.
  • Als de saus te dun is, voeg ik God's gift voor luie huisvrouwen toe: Allesbinder. Doe dit echter slechts kort voor serveren, anders kan de saus nog teveel inkoken.
  • Ik kruid de saus meestal net wat té, de pasta heeft van zichzelf meestal geen uitgesproken smaak. Dit is minder verstandig als de pasta in bouillon gekookt is.
  • Een schep pesto in de saus kan soms net een vollere smaak geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten