Gevulde avocado
Een zonnige dag, in de tuin van het ouderlijk huis zit ik nog even van het weer te genieten. Mijn vriendinnetjes komen 's avonds eten ter ere van mijn verjaardag. Om 4 uur schrik ik van de klok en besef dat ik alláng aan het koken had moeten zijn! Snel begin ik aan het nog nooit gemaakte voorgerecht. Ik neem enkele minuten later een hap van het mengsel en schrik: dit is niet te vreten! Had ik me nou maar aan het recept gehouden! Wat moet ik nou? Enigszins over de kook zet ik het mengsel in de koelkast en ga verder met de overige voorbereidingen. Nadat de dames zijn binnengedruppeld verontschuldig ik mij voor wat ik ze eigenlijk niet durf voor te zetten, maar wat eenmaal afgekoeld een groot succes blijkt te zijn. Je vous présente: gevulde avocado.
Ingrediënten: (4 pers)
- 2 redelijk rijpe avocado's
- 2 eieren, hardgekookt
- 1 kleine ui, gesnipperd
- Mayonaise
- Citroen
- Bieslook, fijngeknipt/gehakt
- Eventueel wat worcestersaus
Halveer de avocado's, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Bewaar de avocadohelften. Hak de avocado, ui en eieren fijn, en voeg hieraan 2 eetlepels Mayonaise, sap van een halve citroen en wat bieslook toe (en eventueel worcestersaus). Breng licht op smaak met zout en peper. Zet dan in de koelkast en laat 2 uur staan. Pers het overige citroensap uit in de avocadohelften en zet deze ook in de koelkast. Kruid het mengsel bij als het afgekoeld is. Vul bij het serveren de avocado's met het inmiddels koude mengsel.
Als garnering kun je je uitleven met bieslook, plakjes ei, zwarte olijven en eventueel wat drupjes olie. Gedroogde tomaten of walnoten kan ook. Gebruik in ieder geval wel een garnering die bij het gerecht pást. Zo kan ik mij ook altijd mateloos irriteren aan de hoeveelheid munt/peterselie/andere kruiden die op gerechten worden gelegd terwijl de daadwerkelijke smaak van de garnering geen enkel verband houdt met het gerecht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten