dinsdag 13 oktober 2009

Pittige pasta

De charme van dit gerecht zit 'm vooral in de zeer korte tijd die het kost om te maken en de knoflook die je tot indrukwekkende hoeveelheden mag opvoeren.

Ingrediënten: (2 pers)
  • 1 grote ui, fijn tot grof gesneden
  • minimaal 3 teentjes knoflook, meer mag!
  • blikje ansjovisfilets, in stukjes
  • Blik tomatenblokjes
  • 1el kappertjes, uitgelekt
  • Handje zwarte olijven, in plakjes
  • Oregano (of italiaanse keukenkruiden)
  • Spaghetti (evt gekookt in bouillon
  • Evt. rode peper, fijngesneden
  • Parmezaanse kaas
Bak de ui glazig in olie en voeg dan de ansjovis toe. Bak deze samen totdat de ansjovis begint te brokkelen en bak dan de knoflook (en eventueel rode peper) mee totdat deze begint te geuren. Voeg hierna de tomatenblokjes, kappertjes en olijven toe. Voeg de oregano toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel niet teveel inkoken. Indien je de pasta niet in bouillon kookt, mag de saus best een beetje aan de zoute kant zijn. Kook ondertussen de pasta. Laat de pasta uitlekken en roer deze dan door de saus. Ik schep het meestal op een laag vuurtje nog even door zodat de smaak goed in de pasta trekt. Klaar! Parmezaan erover en niets meer aan doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten