Zoals het een armeluiskeuken betaamt, zijn Italiaanse gerechten vaak het lekkerst op hun simpelst. Zo ook met deze calzone. Het is niet de rolvormige lust voor het oog zoals je die in pizzeria's tegenkomt, maar zeker wel een lust voor de smaakpupillen. Daarnaast is elk excuus voor het hanteren van een deegroller legitiem, en garde!
Ingrediënten voor 2 calzones
- Pak broodmix wit van Koopmans
- 50g Boter
- Bloem
- 1 Prei
- Zakje belegen geraspte kaas
- 200-250g zalmsnippers
- Olie
- Oven, bakpapier, deegroller.
Snij dan de prei in dunne ringen, spoel af en laat uitlekken. Rol de helft van het deeg vervolgens uit in een hoekige cirkel van zo'n 30-40cm (Afhankelijk van je oven en de hoeveelheid deeg, kan kleiner en uiteraard ook groter). De bloem voorkomt kleven, dus bestrooi deegroller en aanrechtblad royaal. Hoe je het deeg daarna op het bakpapier krijgt is een kwestie van oefenen. Ik leg altijd 1 helft in het midden van het bakpapier, zodat ik de bovenste helft eroverheen kan klappen. Beleg de calzone dan beurtelings met prei, kaas tussenin, de zalmsnippers en een beetje peper.
Vouw de calzone dubbel, vouw de randjes nog eens extra om en prik met een vork een paar gaten op de bovenkant. Bestrijk het deeg aan de bovenkant met olie, dan kleurt de calzone mooier in de oven. Als je beide calzones gemaakt hebt, stop je ze 20 min in een voorverwarmde oven van 225 graden, kijk tussendoor even of je ze qua hoogte onderling moet verwisselen.**
*Ik ben inmiddels over op het pizza meel van de Bigoli - Pizza Gran Sapore. Bereiden zoals aangegeven op de verpakking: 250g = 2 x 1-persoons calzone.
** Het leven wordt een stuk aangenamer met een pizzasteen, een aanrader.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten