Zelf maak ik dit gerecht altijd met krieltjes, lekker krokant als tegenhanger voor de zachte ham. In de grotere supermarkten kun je voorverpakte plakken ham kopen, wat dit ook nog eens een lekker goedkoop gerechtje maakt. Maar wil je luxe, laat dan een mooie plak ham afsnijden bij de vleesafdeling en kies voor kastanjechampignons.
Ingrediënten (4 pers)
- 4 plakken ham, minimaal halve cm dik
- Witte wijn
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 bakje 250g champignons, in plakjes
- 1 blik tomatenblokjes
- eventueel: tomatenpuree
- Boursin cuisine
- Italiaanse keukenkruiden
- Geraspte kaas
Bak de champignons op hoog vuur totdat deze kleuren,
voeg hierna de uien toe en bak mee tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook toe. Als
de knoflook begint te geuren, schep het mengsel dan om met 2 el tomatenpuree en
laat even zachtjes bakken. Gooi je een royale scheut witte wijn in de pan en
roer door tot er een sausje ontstaat, laat enkele minuten koken.
Voeg de tomatenblokjes toe. Voeg hierna naar smaak boursin cuisine toe. Breng aan de kook en zet op laag vuur. Kruid de saus vervolgens met de Italiaanse keukenkruiden, zout en peper. Laat de saus op laag vuur pruttelen.
Voeg de tomatenblokjes toe. Voeg hierna naar smaak boursin cuisine toe. Breng aan de kook en zet op laag vuur. Kruid de saus vervolgens met de Italiaanse keukenkruiden, zout en peper. Laat de saus op laag vuur pruttelen.
Leg vervolgens de
plakken ham in een ovenschaal en schenk de saus eromheen. Zet de schaal
vervolgens 10-20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Controleer
of de ham warm is. Strooi dan wat kaas over de saus en zet de schaal vervolgens
nog een paar minuten onder de grill.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten