maandag 23 april 2012

Makreel-smeersel (voor op toast)

Ik ben zelf een groot liefhebber van haring en oesters, maar ik weet uit ervaring dat zelfs viseters de hele uitgesproken vissmaken niet altijd kunnen bekoren. Zonde! Jullie weten niet wat jullie missen! Ongetwijfeld zijn dit de mensen die wel van pangasius houden, maar daar zit toch zit geen enkele smaak aan.. Lekker laten zwemmen! Makreel echter: op een toastje, wat mij betreft, een smaakvoller alternatief dan tonijn.

Ingrediƫnten:
  • Gerookte makreel (2-3 stuks, bijvoorbeeld bij LIDL)
  • Mayonaise
  • Olijfolie
  • Snuf zout/peper
  • Staafmixer/keukenmachine
Ontvel de makreel, haal eventuele graatjes weg. Hak fijn met staafmachine (op pulse, dat het nog een beetje grof blijft) met wat olijfolie en een lepeltje mayonaise. Voeg, afhankelijk van de consistentie, nog wat olijfolie, dan wel mayonaise toe. Breng op smaak met zout en peper. Smeren maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten