Pasta met Pancetta
Het zouden mijn geruïneerde smaakpapillen kunnen zijn, maar ik hou van gerechten met een heerlijk volle smaak. Deze pasta at ik al eens bij mijn schoonfamilie en was ik zeker niet vergeten. We hervonden elkaar in 'De Zilveren Lepel' (druk 8, pagina 289) en het was vandaag een gelukkig wederzien, zeker een blijvertje. De proefkonijnen beschreven het als: "zo lekker als carbonara, maar dan niet met dat volle gevoel erna". Dit zal waarschijnlijk toe te schrijven zijn aan het ontbreken van eieren. Mietjes!
Ik kon overigens bij mijn AH alleen plakjes pancetta krijgen, die werkten (in stukjes gesneden) prima. Mocht je deze niet kunnen krijgen, dan kun je ook voor normale spekblokjes kiezen. (Maar liever pancetta!)
Ingrediënten: (2 pers)
- 80-100g pancetta, in blokjes/stukjes
- 1 chilipeper, fijngehakt, zonder pitten (als je van pittig houdt, met pitten)
- 4-6 tomaten (ca. 250g)
- 100 ml slagroom
- Parmezaanse kaas, geraspt
- Pasta
Ontvel de tomaten in kokend water. Snij in kleine stukjes en giet overtollig vocht en eventuele pitjes af. Bak de pancetta, totdat de pancetta knapperig is. Voeg de chilipeper kort toe, maar draai het vuur wat lager en zorg dat deze niet aanbrandt. Voeg de tomaten toe en bak deze op laag vuur totdat een prutje ontstaat. Zet de pasta op. Voeg slagroom de laatste paar minuten toe aan de tomaten en laat de tomaten met de slagroom zachtjes koken. Proef of er zout en peper bij moet. Als de pasta klaar is, laat deze dan 1-2 minuten meekoken in de saus.
Serveer met parmezaanse kaas en ach ja, ook nog wat groenvoer ofzo.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten