Ingrediënten 1 taart
- 1,5 rol oriokoekjes
- 35g boter
- 4 blaadjes gelatine
- 3 sinaasappels
- 2 zakjes vanillesuiker
- 6 eetlepels suiker (tenminste)
- 125ml slagroom
- 125ml crème fraîche
- 250g mascarpone
- Grand Marnier
- Optioneel: oranjebloesenwater (te koop bij de Turk)
- Keukenmachine/blender
- springvorm van 22 of 24cm
- Bakpapier
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Rasp de schil van de sinaasappels. Schil hierna de sinaasappels, haal de witte draadjes ervan af en stop ze in de keukenmachine met de 2 zakjes vanillesuiker, 4-6 eetlepels suiker, 2-3 eetlepels Grand Marnier (of meer) en eventueel 1-2 eetlepels oranjebloesemwater. Pureer dit mengsel. Doe de helft in een steelpannetje, warm op en los hierin de gelatine velletjes op. Haal van het vuur af en meng met de koude puree. Klop daarna de slagroom op met 2 eetlepels suiker. Klop in een andere kom de crème fraîche en mascarpone los.
Schep hierna de crème fraîche, mascarpone en de puree in dezelfde kom met een spatel luchtig om tot een glad mengsel ontstaat. Voeg als laatste rustig spatelend de slagroom toe. Probeer het zo luchtig mogelijk te houden.
Proef of nog wat Grand Marnier wil toevoegen of meer suiker. Giet hierna in de springvorm en zet minimaal 4-5 uur weg.
Serveer met een beetje kaneel.
Als je sinaasappelen over hebt, schil deze en snij schijfjes/snij ze uit de vliezen. Doe hier wat poedersuiker, kaneel en wat Grand Marnier over. Zet ook 3 uur weg in de koelkast en serveer samen met de cheesecake.
Ook lekker: wat dadels erbij (heb je nog oude over, laat deze dan even weken in de port)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten