Gnocchi met blauwe kaas
Dit gerecht, en alle variaties erop, vind ik zelf heerlijk! Er is iets met gesmolten blauwe kaas waardoor ik ook smelt. Helaas maak ik vriendlief er niet zo blij mee. Ik maak hem zelf elke keer anders en meestal als ik een avondje alleen ben. Hierbij dus het recept van wat ik de lekkerste saus vind, met wat tips om er je eigen stempel op te drukken.
Ingrediƫnten (ca. 4 pers)
- 1 pak gnocchi
- ca. 200g gorgonzola, in blokjes
- 150g parmezaanse kaas, geraspt
- Scheutje melk
- 150g mascarpone
Verwarm de melk en smelt hierin de mascarpone Voeg hierna 100g parmezaanse kaas en gorgonzola toe tot de saus gebonden is. Voeg eventueel zout en peper toe. De saus mag een tikkeltje sterk zijn. Zet intussen ruim water op voor de gnocchi en kook deze in 2-3 minuten tot de gnocchi boven komen drijven. Meng met de saus en verwarm nog heel even samen. Serveer met de resterende parmezaanse kaas.
Lekker om er ook doorheen te roeren:
- Groene asperges, in stukken van 3cm gesneden en al dente gekookt.
- Brocolliroosjes, al dente gekookt.
- Artisjokkenharten, in stukken gesneden en kort aangebakken.
- Uitgebakken stukjes ham.
- Walnoten.
- Een hand rucola.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten