Kip met knoflook
Ik denk dat iedereen dit wel herkent: je loopt de hele dag met zo'n bepaalde smaak in je mond, waar je alleen maar vanaf komt door het te eten. Soms is dat gevoel ook wat onbestemder, soms wil ik gewoon lekker hartig, zoals dit recept met kip en knoflook. Overigens geinspireerd op een recept uit de allerhande, hoewel ik het zelf waarschijnlijk ook wel had kunnen verzinnen. Maar, ik weet niet, ik kreeg ineens toch zo'n zin in kip!
Ingrediƫnten:
- Kip, bijvoorbeeld kippendijen (2 p.p.), drumsticks mag ook.
- Verse tijm
- 1/2 tot een hele bol knoflook
- Gevogeltefond
- Braadpan met deksel
Pel de knoflook en hak in enkele stukken. Verhit olie en boter in een pan. Strooi zout en peper over de kip. Bak de kip met olie en boter aan tot ze een mooi kleurtje hebben. Voeg de gevogeltefond toe en royaal takken tijm in de pan en laat de bouten tenminste 30 minuten op zacht vuur stoven. Snij de dikste stuk kip in om te kijken of het vlees gaar is (kan iets roziger zijn bij kippendijen). Klaar.
De jus kan je eventueel inkoken en over het vlees schenken. Ik heb het resterende vocht bewaard om de volgende dag weer deze kipjes te maken, maar dan met een gezonde scheut rode wijn erdoor. lekkur!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten