Ingrediënten 16-20 hapjes:
- 4-5 plakjes bladerdeeg
- Verse zalmmoot, in dunne plakjes
- 200g gorgonzola (Dolce van de LIDL is hiervoor prima)
- Bosuitjes, in ringetjes gesneden.
- 1 ei(geel), losgeklopt.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij de bladerdeegvelletjes in vieren. Bestrijk met het ei. Leg hierop een plakje gorgonzola en een dun plakje zalm. Zorg dat de rand minimaal een cm vrij blijft. Bestrooi met wat peper. Zet ze in de oven en controleer na 10 minuten hoe ze eruit zien. Meestal is de totale baktijd 15-20 min. Bij sommige ovens moet je de bakplaat even omdraaien. Soms dan valt een stukje zalm van het bladerdeeg wat je in de eerste minuten nog even terug kan duwen. Bij meteen serveren kan je de laatste minuten de bosuitjes er al opleggen.
Bij vooraf maken: Verwarm ze weer in een oven op 175 graden, met de bosuitjes gedurende 5-10 minuten. Laat even afkoelen voor het serveren - als ze al niet van de schaal worden gejat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten