Ingrediƫnten 2-3 pers.
- 1 liter kippenbouillon - zelfgemaakt is bonuspunten
- Kip (restje of gerookte kip) in stukjes
- 2/3 bak kastanje champignons, in grote plakken
- Het wit van een prei, flinterdun gesneden
- 2 lente-uien, schuin gesneden
- Een royale scheut sojasaus
- Optioneel: wat vermicelli/noedels/eiermie
Breng bouillon aan de kook en doe hierin prei, lente-ui en kip. Bak met een scheut olie en scheut zout op hoog vuur in grote koekenpan de champignons mooi gekleurd. Voeg toe aan soep en breng op smaak met peper, sojasaus en eventueel nog zout en een kippenbouillontablet (vergeet niet te proeven). Breng aan de kook. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking enkele minuten van tevoren vermicelli/noedels/mie mee.
Variatie:
Er mag eventueel ook nog een gekookt ei in parten of schijven in - bij het serveren.
Als je geen sojasaus hebt, mag een scheut ketjap ook, maar is wel zoeter. Ik doe er soms ook nog een schepje sambal (aan het eind als smaakmaker), of wat dunne schijfjes knoflook of rode peper bij (maar die dan vanaf het begin).
Serveer met salade, eventueel nog leuke dingen erbij zoals loempia's en kroepoek.
Serveer met salade, eventueel nog leuke dingen erbij zoals loempia's en kroepoek.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten