zondag 14 december 2014

Walnotencake

Deze cake was tijdens ons laatste diner een leuke combinatie met de chocolademousse met walnootolie en sinaasappelschijfjes een paar uur gemarineerd in een beetje Grand Marnier.
Ray Vinnie beveelt deze aan in combinatie met blauwe kaas en vijgen als toetje. Ik vind dat hij ook wel voor tussendoor mag! 

·         150g zachte (eventueel au bain-marie gesmolten) boter
·         180g bruine basterdsuiker
·         3 eieren op kamertemperatuur
·         180g bloem
·         1 theelepel bakpoeder (5g)
·         150g halve walnoten
·         Zest/geraspte schil van 1 sinaasappel

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een springvorm van 20cm of cakevorm van 25cm met bakpapier en/of beboter de randen.
Plet de walnoten een beetje met een mes door er met de platte kant op te drukken.
Klop de eieren los en vermeng deze met de boter en de suiker. Meng hierna met de bloem en bakpoeder tot een glad karamelkleurig mengsel. Schep de walnoten erdoorheen. Stort het beslag in de vorm en zet 35-45 minuten in de oven, totdat een satéprikker er droog uitkomt. Laat afkoelen.

Inspiratie: Ray McVinnie Keuzemenu. Veltman uitgevers, 1e druk, Utrecht 2004. Blz. 132.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten