Ingrediƫnten 6 personen:
- Een restje calvados/cognac/etc.
- een klein handje rozijnen
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 goud reinette
- Rasp van 1 citroenschil
- 1 citroenhelft
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl kardemom
- Eierdooier
- kristalsuiker
Laat de rozijnen in een boterhamzakje 10 minuten wellen in drank naar keuze.
Ontdooi de blaadjes bladerdeeg. Optioneel: steek uit met een ronde vorm (bijvoorbeeld een kommetje).
Schil de appels, verwijder het klokhuis in snij in kleine blokjes (1/2 cm o.i.d.) Meng deze met de rozijnen, citroenrasp, een paar druppels citroensap, kaneel, kardemon. Doe er naar smaak circa 1 eetlepel kristalsuiker bij.
Vul de rondjes, maar niet te vol - anders krijg je ze niet meer dicht.
Bestrijk het rondje aan de buitenzijde licht met water en vouw dicht. Druk de randen goed aan.
Bestrijk de bovenzijde van de pakketjes met het losgeklopte eigeel. Til een pakketje op, hou het boven de gootsteen een bestrooi met kristalsuiker, schud het teveel aan suiker er vanaf.
Zet circa 20 minuten in de oven, laat afkoelen.
* Met boerenjongens kan natuurlijk ook!
* Met boerenjongens kan natuurlijk ook!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten