zondag 14 december 2014

Pastinaaksoep

Dit jaar heb ik voor het kerstdiner met de eetclub het gehele menu eerst proefgedraaid op mijn familie met een oefendiner. Een aanrader trouwens voor elk groot diner!
Deze soep heeft het niet gehaald tot het lustrumdiner van de eetclub, omdat het in combinatie met een ander voorgerecht toch net een te zwaar entree vormt. Desalniettemin met de witte wijn en nootmuskaat wel een lekker alternatief!

IngrediĆ«nten (8-10 personen) 
  • 1kg pastinaken, geschild en in stukjes 
  • 200g aardappelen, geschild en in stukjes 
  • 2-3 sjalotjes, gesnipperd 
  • 100g roomboter 
  • 200 ml witte wijn 
  • Laurierblad 
  • Takje tijm 2 liter water + 6 kleine maggiblokjes. 
  • Nootmuskaat 
Bak de sjalotjes in de roomboter op laag vuur glazig, voeg de witte wijn toe en laat op laag vuur inkoken. Voeg hierna de pastinaak, aardappel, bouillon en kruiden toe. Laat circa 20 minuten koken tot de pastinaak gaar is. Verwijder de kruiden en pureer tot een mooi gladde soep. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Inspiratie: dit recept

Geen opmerkingen:

Een reactie posten