vrijdag 24 oktober 2014

Vrijdagavondkip

Wat een heerlijke recepten heeft Karin van de Trouw! Karin is voor koken zonder pakjes en zakjes, daar sluit ik mij helemaal bij aan! Het zijn op het oog eenvoudige recepten, die je met 'gewone' ingrediënten kan maken - maar dat betekent niet dat de gerechten geen diepte hebben!
Toen ik een van de filmpjes had gezien, was ik verkocht - eigenlijk vooral vanwege de heerlijk onderkoelde humor en de praktische tips die je als beginnend kok zo goed kan gebruiken. Daarnaast is Karin (net zoals ik) van de 'minimale inspanning, maar maximaal resultaat'-school.
Zo ook deze kip in heerlijke geurige gele saus, die ik vandaag zeker niet voor de laatste keer heb gemaakt. (link naar origineel recept) Wat ik zo leuk vind, is dat ik die ingemaakte citroenen (waar ik altijd al naar liep te loeren bij de Turk), nu eindelijk eens kan verwerken in een gerecht!

Ingrediënten: (4 pers)*
  • 8 drumsticks
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2cm gember, geraspt of fijngehakt
  • Buisje saffraan
  • Hand verse koriander, grof gehakt
  • 3 gepekelde citroenen
Bestrooi de drumsticks met zout en peper en bak, eventueel in 2 porties, op hoog vuur met een scheut olie aan. Leg apart. Haal de pan even van het vuur om af te koelen en laat een klont boter smelten. Fruit op laag vuur de uien en voeg de laatste paar minuten de gember toe. Voeg de drumsticks weer toe en vul de pan met water tot de kip onder staat. Doe hierbij de saffraan en breng aan de kook, circa 40-60 minuten. 
Snij ondertussen de citroenen in vieren en snij/schraap het vruchtvlees eruit. Snij de resterende schillen in dunne reepjes. Voeg samen met de koriander en laat aan het einde 10-15 minuten meekoken. Je kan overwegen om eventueel nog een scheutje room/slagroom of kokosmelk aan de saus toe te voegen. Serveer met brood om in de saus te dippen.

* Voor 2 personen alleen hoeveelheid drumsticks halveren, resterende ingrediënten handhaven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten