woensdag 15 oktober 2014

Studentenvoer

Dit gerecht doet me altijd weer denken aan mijn studententijd. Vooral de eerste jaren, waarbij je wel minimaal 2 keer per week tot vervelens toe ergens pasta met spinazie, boursin en spekjes/gerookte zalm/o.i.d. kreeg. Wellicht dat ik het daarom ook jaren niet meer heb gemaakt!
Maar ja, ook al ben ik inmiddels al weer een paar jaar geen student meer: er blijven toch altijd van die avonden dat je ruim na etenstijd in de Albert Heijn ronddwaalt, inspiratieloos, hongerig!
In dat geval komt die studentikoze maaltijd toch maar weer eens goed van pas. Vergeet niet met bord op schoot voor de tv te eten, dat heurt!

Ingrediƫnten 3-4 pers:
  • 2-3 kippendijen, in stukjes gesneden
  • 4x gedroogde tomaat (in olie), in stukjes gesneden
  • 300-450g diepvriesspinazie
  • 3 eetlepels pesto (genovese)
  • 2-3 eetlepels boursin cuisine
  • Optioneel: pijnboompitten
  • Optioneel: scheutje witte wijn
  • Grana pardano/parmezaan, geraspt
Bestrooi de kip met zout en peper en bak op hoog-matig vuur bruin (dat kan spatten). Voeg hierbij de stukjes gedroogde tomaten en bak even mee. Optioneel: voeg een scheutje witte wijn en kook 1-2 minuutjes in. Voeg hierna de diepvriesspinazie, pesto en boursin toe. Roer door tot de spinazie helemaal is gesmolten de saus aan de kook is. Breng op smaak met zout en peper. Laat 15-20 minuten op zacht vuur sudderen. Roer kort voor serveren eventueel wat geroosterde pijnboompitten door de saus.
Dien op met pasta en geraspte kaas. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten