De knoflookboter kan van tevoren gemaakt worden.
Ingrediƫnten (2-3 pers):
- 2kg mosselen
- 125-150g ongezouten boter op kamertemperatuur
- 1 bol knoflook, teentjes gepeld
- 1 bos peterselie, goed fijngehakt
- Witte wijn
- 8 beschuiten (naturel) verkruimeld
Pers de knoflook en meng samen met de peterselie en wat peper (geen zout) door de boter. Zet weg. Controleer de mosselen. Doe de mosselen in een pan met een laagje witte wijn van circa 1-2cm. Breng aan de kook en kook circa 5 minuten. Giet eventueel vocht af tot er weer 1-2cm vocht in de pan staat.
Voeg 1/3 van de kruimels aan het mosselvocht toe door de mossels op 2-3 plekken in de pan wat opzij te duwen. Verdeel 1/3 van de kruidenboter in grove toeven over de mosselen en schud de pan (of schep om). Herhaal dit 2 keer, totdat de boter en de kruidenboter op is. Indien het vocht nog niet geheel gebonden is, kan je de pan nog even op het vuur zetten en daarna opnieuw schudden.
Verwijder lege schelpen en dien op met frites en/of stokbrood.
Wijn: wat mij betreft een stevige wit (die is vaak al open), maar mag ook met rood gedronken worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten