Ingrediënten 2 pers:
- 2 zeetongen
- Bloem
- Roomboter
- Fijn gehakte peterselie
- 2 citroenen
Bestrooi de tongen met zout en peper. Haal de tongen door de bloem en veeg de overtollige bloem ervan af. Smelt een royale hoeveelheid boter in de pan (tenminste 50-75g) op redelijk laag vuur, maar het moet wel gaan bruisen.
Bak de vis op middelhoog vuur kort aan beide zijden (circa 3-4 minuten per zijde). Als de vis uit elkaar begint te vallen en mooi gekleurd is, dan is hij klaar. Leg deze hierna op een bord, doe nog wat boter in de pan om te smelten.*
Pers wat citroensap over de tongen heen en bestrooi met peterselie. Blus hierna af met de inmiddels gesmolten boter - dit sist. Serveer meteen.
* Je kan de boter ook weggooien en nieuwe boter smelten, maar dat vind ik meestal niet nodig.
Bak de vis op middelhoog vuur kort aan beide zijden (circa 3-4 minuten per zijde). Als de vis uit elkaar begint te vallen en mooi gekleurd is, dan is hij klaar. Leg deze hierna op een bord, doe nog wat boter in de pan om te smelten.*
Pers wat citroensap over de tongen heen en bestrooi met peterselie. Blus hierna af met de inmiddels gesmolten boter - dit sist. Serveer meteen.
* Je kan de boter ook weggooien en nieuwe boter smelten, maar dat vind ik meestal niet nodig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten