zaterdag 19 juli 2014

Koude yoghurtsoep

Sommige gerechten eet je zelden, maar kunnen op het juiste moment helemaal perfect zijn. Deze koude yoghurtsoep heb ik vandaag samen met een salade gegeten op wat waarschijnlijk de warmste dag van 2014 zal zijn. Lekker fris, mooie smaken en toch vullend. De soep moet wel minimaal 2-3 uur voor consumptie gemaakt worden, maar dat maakte dat ik vandaag in rustig tempo de warmte door kon komen.










Ingrediënten:

  • 1 liter volle yoghurt/roeryoghurt
  • 1,5 komkommer
  • ca. 50g walnoten
  • 3-4 tenen knoflook
  • 3 el verse dille
  • 75g rozijnen
  • 6 ijsblokjes
  • Garnering: dille/bosuitjes
Schil de komkommer, snij in de lengte doormidden en verwijder het zachte gedeelte met een theelepel. Rasp hierna de komkommer en laat uitlekken. Plet de walnoten en hak grof. Hak ook de dille grof. Snij de knoflook of pers deze uit. Roer deze ingrediënten (zie foto) samen in een kom met de yoghurt en ijsblokjes. Breng op smaak met zout en peper. Zet 2-3 uur weg. (Als je dit mengsel eerder maakt, dan kun je ervoor kiezen de ijsblokjes 2-3 uur voor opdienen toe te voegen.
Bij serveren door elkaar roeren, proef of er voldoende zout en peper in zit. Garneer met gesneden bosui of een klein takje tijm.

Origineel recept:Ray McVinnie Keuzemenu. Veltman uitgevers, 1e druk, Utrecht 2004. Blz. 11

Geen opmerkingen:

Een reactie posten