zondag 20 juli 2014

Zalm uit de oven

Het is wat knullig en het overkomt vast iedereen wel eens: je hebt zalm uit de diepvries en laat die braaf in een laagje water in het plastic ontdooien. Tot zover geen vuiltje aan de lucht. Toegegeven, verse zalm is veel lekkerder, maar voor het verschil in prijs eet ik op doordeweekse avonden (wanneer ik toch vaak niet de fut heb om de tafel te dekken - dus op de bank) net zo lief zalm uit de diepvries.
Maar soms ben je dan in de veronderstelling dat de zalm ontdooid is, dus: je haalt de zalm uit het plastic en komt tot de ontdekking dat hij van binnen nog keihard bevroren is. Nog langer wachten was, gezien mijn bloedsuikerspiegel, even geen optie. Dan maar in de oven. Niks in huis natuurlijk, wat gegoogled (link) en geïmproviseerd - en dat was toen ineens lekker!

Ingrediënten: (2 pers)

  • 2 zalmmoten
  • 1 citroen
  • 1 sjalot, in dunne schijfjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • kappertjes
  • Dille (liefst vers, droog mag ook)
  • Grove mosterd
  • Olie
  • aluminiumfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Besprenkel de zalm met citroensap en lag apart. Meng de olie met de geperste knoflook, een eetlepel grove mosterd, dille, peper en zout tot dat er een wat lobbige pasta-achtige structuur ontstaat. Wrijf de zalm hiermee aan beide zijden in en leg elke zalm op een vel aluminiumfolie (30x30cm ofzo). Verdeel hierover de sjalotjes en kappertjes. Vouw de pakketjes dicht en zet 15 minuten in oven. (bij nog bevroren zal + 5 min). Serveer de pakketjes opgevouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten