Maar soms ben je dan in de veronderstelling dat de zalm ontdooid is, dus: je haalt de zalm uit het plastic en komt tot de ontdekking dat hij van binnen nog keihard bevroren is. Nog langer wachten was, gezien mijn bloedsuikerspiegel, even geen optie. Dan maar in de oven. Niks in huis natuurlijk, wat gegoogled (link) en geïmproviseerd - en dat was toen ineens lekker!
Ingrediënten: (2 pers)
- 2 zalmmoten
- 1 citroen
- 1 sjalot, in dunne schijfjes gesneden
- 2 tenen knoflook, geperst
- kappertjes
- Dille (liefst vers, droog mag ook)
- Grove mosterd
- Olie
- aluminiumfolie
Besprenkel de zalm met citroensap en lag apart. Meng de olie met de geperste knoflook, een eetlepel grove mosterd, dille, peper en zout tot dat er een wat lobbige pasta-achtige structuur ontstaat. Wrijf de zalm hiermee aan beide zijden in en leg elke zalm op een vel aluminiumfolie (30x30cm ofzo). Verdeel hierover de sjalotjes en kappertjes. Vouw de pakketjes dicht en zet 15 minuten in oven. (bij nog bevroren zal + 5 min). Serveer de pakketjes opgevouwen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten