Het predicaat eenvoudig duidt hier op de marinade - waarbij natuurlijk veel uitgebreidere combinaties en procedures mogelijk zijn.
De bereiding is niet voor de huis-tuin-en-keuken BBQ, maar voor de oven. (Of uiteraard de wat luxere buitenBBQs van Boretti en consorten) Terwijl deze ribjes garen, loopt iedereen al uren lang te watertanden.
- 4 el olijfolie
- 1 el paprikapoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el oregano
- 1 el bruine suiker
- 1 el grof zeezout
Dit betreft een relatief simpele marinade, tenminste 6 uur van tevoren - maar het liefst een nacht van tevoren de ribs hiermee insmeren:
Meng de ingrediënten in een kom, er ontstaat een soort van olie-achtige pasta. Verdeel dit over de ribs en wrijf/masseer het vlees ermee in.
Zet na het marineren de ribs 4 uur op 130 graden in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten