Ingrediƫnten 6 personen:
- 6 kipkarbonades (kipdijfilet met bot)
- 2 rode uien, in dunne halve ringen
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- nog 1 teen knoflook, fijngehakt
- 4 el olie
- 1,5 tl piment
- 1 tl kaneel
- 1 el sumak
- 2 citroenen
- 200ml water
- 1,5 tl zoutvlokken
- 1 tl peper
- 2 el za'atar
- 2 el pijnboompitten
- handje peterselie
- circa 500ml Griekse yoghurt
- Grote afsluitbare plastic zak
- Brood, het liefst turks of lavas brood
Enkele uren van tevoren!
Was beide citroen en snij 1 in dunne plakken.
Meng de kip in een grote mengkom met de uien, 2 tenen fijngehakte knoflook, olie, piment, kaneel, sumak, zout, peper, water. Doe in een afsluitbare plastic zak en leg tenminste een paar uur in de koelkast.
Hang de yoghurt eventueel op: gebruik een dunne schone theedoek. Maak deze nat en knijp goed uit. leg deze over een vergiet in een kom. Doe de yoghurt in het met theedoek beklede vergiet. Dek de yoghurt af met de flappen theedoek en zet een paar uur in de koelkast.
45 minuten van tevoren
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kipkarbonades met marinade in een braadslede met velkant naar boven. Strooi hierover de za'atar. Zet 30-40 minuten in de oven.
Maak de labneh: rasp de schil van de citroen licht. Meng zest, zout, fijngehakte en fijngewreven knoflook met de opgehangen yoghurt in een kom. Meng naar smaak citroensap toe. Doe de labneh op een groot bord, sprenkel hierover nog wat olijfolie en peterselie.
Bak de pijnboompitten op laag vuur bruin.
Zet braadslede op tafel en strooi hierover pijnboompitten en peterselie. Serveer met het brood en labneh.
* Ottolenghi, Het kookboek. "Gebraden kip met sumak, za'atar en citroen"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten