Ach ja, dat lukt maar zo zelden. En het moet ook leuk blijven. Zolang je geen betalende gasten hebt, moeten ze maar blij zijn dat ze eten krijgen. En vaak zijn ze met dít voorgerecht wel blij.
8-10 Bruschetta's, 4-5 gasten:
- 2 zalmmoten
- 4 laurierblaadjes
- 4 jeneverbessen
- 120ml vermout
- 1/2 citroen
- 2 tenen knoflook
- 120g mascarpone
- 1 stokbrood/ciabatta - goed voor 8-10 sneden
- Kleine ovenschaal
- aluminiumfolie
- 8-10 groene asperges (mini mag ook)
Van tevoren te maken
Snij 8-10 sneden van het brood. Bestrijk aan beide zijden met olijfolie en bestrooi met zout. Leg ze op een met aluminiumfolie beklede bakplaat en bak ze in circa 10 minuten tot ze mooi gekleurd zijn. Wrijf meteen in met de knoflooktenen. Laat afkoelen.
Snij de onderkant van de asperges en spoel af. Snij eventueel in 2 helften. Kook normale groene asperges kort (minuut of 2) en laat nog 2 minuten in het vocht nagaren. Spoel ze hierna af met koud water en laat uitlekken.
Kort voor serveren
Leg 2 bruschetta's op een bord. Roer de mascarpone los en bestrijk de bruschetta's hiermee royaal. Breek de afkoelde zalm in stukken. Verdeel eerst de zalm en daarna de asperges over de bruschetta's. Giet hierover nog wat kookvocht en bestrooi met verse peper.
Ottolenghi adviseert om te garneren met verse kervel, maar dat heb ik dus nooit in huis.
* Recept van Ottolenghi, het Kookboek: "Bruschetta met zalm en asperges"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten