Haring op roggebrood
Ik weet even niet meer waar ik dit recept vandaan heb, maar ik ben het aan mijn (inmiddels academische) achtergrond verplicht te vermelden dat ik dit recept niet zelf verzonnen heb. Ik heb het tot op heden ook nog niet aangepast, dus dit is je reinste plagiaat. Maar: voor de viseters onder ons is dit zo'n lekker hapje dat ik het gewoon hier bij moet zetten. Succes gegarandeerd!
Ingrediënten:
- 3-4 haringen, in blokjes
- 1 gesnipperd sjalotje
- roggebrood
- 1-2 lepels mosterd
- klein bakje crème fraîche
Schep de blokjes haring en sjalotjes door elkaar. Meng de mosterd en de crème fraîche losjes door elkaar, zodat het luchtig blijft. Snij het roggebrood in toast-formaat, bestrijk met het mosterd/crème fraîche mengsel en leg hierop wat haringmengsel.
- Voeg eventueel gehakte peterselie toe aan de haring.
- Handig voor feestjes: zowel het snijden van de haring als het mosterd/crème fraîche mengsel kunnen eerder op de dag worden gemaakt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten