Gevulde Portobello's
Deze portobello's waren een groot succes op een 'bring your own' tapas avond. Ik zou ze ook als bijgerecht willen serveren, ze zijn namelijk ontzettend lekker. Ik ben echter nog wel in dubio waarbij precies. Bij een lekkere pasta is dit wellicht wat te machtig voor de gemiddelde eter. Misschien dan als voorgerecht bij een frisse salade? Deze portobello's zijn in ieder geval zo lekker dat er best naar een excuus gezocht mag worden om ze te maken.
Ingrediƫnten: (4 pers)
- 4 portobello's
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Verse tijmblaadjes
- 1 bak (kastanje)champignons, fijn gehakt
- Een roodschimmelkaas
- optioneel: scheut witte wijn
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak de uien glazig en voeg de champignons, knoflook en tijm toe. Als deze gaar zijn, giet dan een scheut wijn over dit mengsel en laat het vocht opgenomen worden/verdampen. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Veeg intussen de portobello schoon met wat keukenpapier en snij het steeltje eraf. Verdeel het mengsel in de portobello's en leg hierover en/of tussen de kaas. Zet dit 15-20 in de oven, gaan ze te snel, zet de oven dan lager.
- Klassiek - blauwe schimmelkaas kan natuurlijk ook!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten