zondag 20 december 2009

Witte chocolademousse

Van de drie soorten chocolademousse die ik had gemaakt, was deze toch wel het beste gelukt. Ik vermoed dat dit komt omdat dit de laatste was die ik gemaakt heb en dus slag inmiddels te pakken had én omdat ik smeltchocolade van de Jamin heb gebruikt (4 euro per 200 gram MY GAWD). Het smelten van chocolade blijkt namelijk nog wel wat aandacht te vragen. De makkelijkste en effectiefste manier is, hoe niet-authentiek, in de magnetron, waarbij je regelmatig moet omroeren maar wel een mooi egaal resultaat krijgt. Voor een extra finish is een scheut drank altijd een goed idee. Wil je niet een hele fles kopen, dan zou ik een keus maken tussen die kleine flesjes die ze bij de Gall &Gall verkopen. Voor deze mousse kies ik liqor quarenta y tres.

Ingrediënten (4-6 pers)
  • 300g witte chocolade
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 flesje liqor 43
  • 4 eierdooiers
  • 300ml slagroom
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Scheidt intussen de eieren en klop de slagroom stijf. Verwarm de drank in een pannetjes. Knijp de gelatine uit en los deze daarna al roerend op in de warme drank. Klop intussen de eierdooiers stijf. Verwarm de chocolade in de magnetron. Klop de drank met de opgeloste gelatine door de eierdooiers tot deze weer stijf is. Spatel hier daarna de vloeibare chocolade door. Spatel daarna dit mengsel door de stijve slagroom heen. Probeer zo luchtig mogelijk en zo min mogelijk te spatelen, maar het geheel moet wel goed gemengd zijn. Laat minimaal een uur of 4 opstijven in de koelkast. Kan een dag van tevoren gemaakt worden.
Voor dit het recept is het handig om een hulpje in de keuken te hebben.
Gebaseerd op een recept uit de ELLE eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten