Sta je de hele dag al fanatiek te koken, volg je tot op de letter precies het recept, mislukt het toetje vervolgens finaal. Wat doe je dan, 2 uur voordat je gasten komen? Ik had toevallig dit recept nog op mijn lijstje staan om uit te proberen. Dus snel naar de lokale AH gerend om de ingrediënten te kopen en in een handomdraai dit toetje gemaakt.
Het bleek levensreddende limoentaart en je zag er mijn huiselijk drama zeker niet aan af!
Ingrediënten:
- 1 rol volkoren biscuits 250g
- 100-110g roomboter, gesmolten
- 4 limoenen
- 300ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk
- Taartvorm van circa 20-24cm
- Bakpapier
Bekleed een taartvorm met bakpapier, zoals op de foto. (Je kan ook de randen overslaan en deze beboteren, maar dit vind ik altijd veiliger.)
Vermaal de volkorenbiscuits. Meng met de gesmolten boter. Maak aan de zijkanten een rand van maximaal 1cm dik en maximaal 2 cm hoog. Stort de rest van het mengsel in het midden. Verdeel gelijkmatig met een lepel en druk goed aan. Zet weg in de koelkast.
Was de limoenen. Rasp dun de schil eraf zonder het wit en pers ze hierna uit.
Meng in een grote kom de slagroom met de gecondenseerde melk. Roer hierdoor de limoensap en rasp. Het mengsel wordt meteen dikker, geen zorgen: dat moet ook! Stort het mengsel in de vorm.
Zet weg in de koelkast tot serveren - minimaal wel een uur of 2, maar een dag van tevoren mag ook.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten