maandag 18 mei 2015

Rabarbercompote

Net als ik na de kwarkcake nog rabarber over?
  • (Restjes) rabarber
  • optioneel: zest van halve (bloed)sinaasappel
  • 1 (bloed) sinaasappel, uitgeperst
  • fijne kristalsuiker
  • optioneel: 2 gekneusde kardemompeulen
  • optioneel: scheutje limoensap
Schil de overgebleven stukken en snij in stukjes. Kneus de kardemompeulen licht.
De hoeveelheid te gebruiken sap en suiker zijn een beetje afhankelijk van hoeveel rabarber je over hebt. Bij een kleine hoeveelheid kan je ook starten met een halve uitgeknepen sinaasappel, want de rabarber zelf verliest veel vocht.
Breng de rabarber en eventueel zest aan de kook met sap van een uitgeknepen sinaasappel(helft) en minimaal wel 2 royale scheppen suiker. Laat even koken en proef na een paar minuten of er meer suiker bij moet. Als je teveel suiker hebt gebruikt, is het mogelijk om dit te neutraliseren met een scheutje limoensap.
Op gegeven moment worden de bellen van het kookvocht glaziger en beginnen de stukken rabarber uit elkaar te vallen. Test dan op een (koud) schaaltje of er een gelei-achtige substantie ontstaat.
Haal van het vuur en doe in een pot.

In de koelkast 1 week houdbaar. Erg lekker bij yoghurt (ijs).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten