Ingrediënten:
- 1 stronk witlof p.p.
- 1 handsinaasappel p.p.
- 1 steel bleekselderij p.p.
- Dadel of frambozen azijn o.i.d.
- Olijfolie
Verwijder de buitenste bladeren van de witlof. Snij de witlof doormidden en verwijder het hart door vanaf de onderkant schuin in te snijden. Haal de bladeren los en snij de grote bladen doormidden.
Snij de kop en kont van de sinaasappel en zet deze op een snijplank. Snij van boven naar beneden in repen met een scherp mes de schil van de sinaasappel, zodat er geen wit meer op het vruchtvlees zit - maar je tegelijkertijd er ook zo weinig mogelijk vruchtvlees vanaf snijd. Snij vervolgens de partjes uit de vliezen.
Snij de kop en kont van de sinaasappel en zet deze op een snijplank. Snij van boven naar beneden in repen met een scherp mes de schil van de sinaasappel, zodat er geen wit meer op het vruchtvlees zit - maar je tegelijkertijd er ook zo weinig mogelijk vruchtvlees vanaf snijd. Snij vervolgens de partjes uit de vliezen.
Schil de bleekselderij, was eventueel zand ervan af en snij in dunne boogjes van 2-3mm.
Maak een zoete dressing: scheut frambozen of dadelazijn bijvoorbeeld. Gewone wijnazijn kan ook, dan kun je nog wat honing toevoegen. Doe een scheut in een kommetje met een snuf zout en peper. Meng en klop hierna met een vork er minimaal 2 keer de hoeveelheid olie doorheen totdat een lobbige substantie ontstaat. Druppel over de salade en dien op.
- Voor wie nog meer kleur en smaak toe wil voegen: kan eventueel nog extra opgeleukt worden met granaatappelpitten/zwarte olijven/grofgehakte pecannoten of walnoten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten