zondag 2 februari 2014

Pão de queijo (a.k.a. Erika's kaasbolletjes)

De Portugese kaasbolletjes van Erika zijn een gegarandeerd succes op feestjes! Erg makkelijk klaar te maken: vrij weinig voorbereiding, dus veel jolijt! Maak voor 15+ man ook rustig de versie met 0,5kg tapiocameel, want die raak je makkelijk kwijt. Mocht je een rest deeg overhebben, dan kun je die ook enkele dagen nog in de koelkast bewaren en ook de dagen na het feestje nog nagenieten. Voor een rustige(re) borrelavond ingrediënten delen door 2 of 3.

Ingrediënten:
  • 1/2 kg tapiocameel (cassavebloem, fijn)
  • 1/2 kg geraspte kaas 48+
  • 150 ml olijfolie
  • 300ml halfvolle melk
  • 3 eieren
  • Huishoudfolie
Breng de melk en olijfolie in een steelpannetje tot het kookpunt, roer even door. Meng dit dan met de tapiocameel en een beetje zout. Schep met een houten lepel/spatel om. Wacht even tot het afgekoeld is. Voeg dan ei(eren) en kaas toe en kneed kort tot het geheel gemengd is. Leg het deeg op huishoudfolie of doe in een boterhamzak. Leg tenminste 30 minuten in de koelkast weg.


Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk een bakplaat met olie of bakpapier. Maak bolletjes van het deeg (voor kleine bolletjes 2-2,5cm, voor grotere 3-4cm). Zet circa 20 minuten (grotere bollen +5 minuten) in de oven, als ze een mooi oranje kleurtje hebben en hard zijn bovenop, zijn ze klaar. Even af laten koelen voor het opdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten