Dit is echter wel een blijvertje, origineel ontdekt door mijn moeder. Vooral vanwege die heerlijke kokosmelk. Ook die kokosmelk bezag ik aanvankelijk met enige scepsis, alleen behalve het hoge cholesterolgehalte (waar m.i. niets mis mee is), is er met kokosmelk ook heel weinig mis. Link naar allerhande recept: hiero.
Voor 4 personen of 2 bokken:
- 750-1000g sukadelappen
- 1 grote ui, grof gesneden
- 2-3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 stengel sereh/citroengras, buitenste blad verwijderd, doormidden
- 2-3 cm gemberwortel, geschild en in plakjes
- 1 tl koenjit (ook wel: kurkuma)
- 1/2 tl laos
- 1 el sambal
- 6-7dl kokosmelk
- 2 laurierblaadjes
Sukadelappen 30-60 minuten van tevoren uit koelkast halen. Afdeppen met keukenpapier. In stukken van 2x2cm snijden. Zout en peper op vlees strooien.
Vlees kort aanbraden, daarna samen met ui, knoflook, koenjit, sambal een paar minuten omscheppen. In stoofpan gember, sereh, laurier en kokosmelk toevoegen. Aan de kook brengen en 2-3 uur op zacht vuur laten stoven. Op smaak brengen met zout en peper.
Houd eventueel wat kokosmelk achter voor als het geheel teveel is ingekookt.
Serveer met rijst en groente (broccoli/haricots verts/snijbonen).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten