Dit is een heerlijk (en vriendelijk voor de portemonnee) vis-voorgerecht van Janneke Vreugdenhil. Ik meen dat het ooit bij het recessie kerstmenu in het NRC heeft gestaan. Heerlijk!
Ingrediënten (4 pers):
- 3 gerookte makreelfilets
- 100g crème fraîche
- 100g roomkaas
- 1 citroen, geraspt en daarna uitgeperst
- 2-4 lente-uitjes, in ringetjes
Een paar uur van tevoren:
Ontvel de makreel en trek de vis in stukjes uit elkaar. Voeg in een kom hieraan de crème fraîche, roomkaas, citroenrasp en lente-uitjes toe, meng dit goed door elkaar. Breng op smaak met zout en citroensap.
Zet tenminste 1 uur van tevoren weg in de koelkast.
Dien op een schaal of bord op, ik garneer de randen meestal met zeewier en garnaaltjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten