zondag 27 oktober 2013

Makreelpaté

Hoewel het opmaken van borden soms erg feestelijk kan staan, kunnen meerdere schalen met lekkernijen nóg feestelijker staan. Daarnaast is het ook makkelijker met een groot gezelschap, omdat je dan gewoon wat grote dingen maakt. 
Dit is een heerlijk (en vriendelijk voor de portemonnee) vis-voorgerecht van Janneke Vreugdenhil. Ik meen dat het ooit bij het recessie kerstmenu in het NRC heeft gestaan. Heerlijk!

Ingrediënten (4 pers):
  • 3 gerookte makreelfilets
  • 100g crème fraîche
  • 100g roomkaas
  • 1 citroen, geraspt en daarna uitgeperst 
  • 2-4 lente-uitjes, in ringetjes
Een paar uur van tevoren:
Ontvel de makreel en trek de vis in stukjes uit elkaar. Voeg in een kom hieraan de crème fraîche, roomkaas, citroenrasp en lente-uitjes toe, meng dit goed door elkaar. Breng op smaak met zout en citroensap. 
Zet tenminste 1 uur van tevoren weg in de koelkast.

Dien op een schaal of bord op, ik garneer de randen meestal met zeewier en garnaaltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten