woensdag 5 november 2014

Zondagavondkip

Zondag is echt zo'n dag waarop ik altijd wél lekker wil eten, maar géén zin heb om dat kleine restje weekend nog uitgebreid in de keuken te staan. Ik heb dan vooral wél zin om met een glas wijn en boekje op de bank te liggen terwijl het eten in de oven zichzelf bereidt.
Voor op die zondagen is dit weer zo'n heerlijk recept van Karin uit de Trouw. Ik heb nog wel een kleine aanpassing gedaan (vooral veel knoflook, uiteraard), maar dan is het nog steeds super simpel!

Ingrediënten:
  • 1 kip
  • 1 citroen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2-4 takjes tijm
  • 4-6 teentjes knoflook
  • Een paar blokjes roomboter
  • Olie
Haal de kip minimaal 1 uur van tevoren uit de koelkast. 
Verwarm de oven voor op 220 graden en smeer een braadslede licht in met olie. Controleer of er nog veertjes aan de kip zitten. Bestrooi de binnenkant met zout en peper. Doe eerst de helft van de kruiden, knoflook en boter onderin. Was de citroen goed en steek er met een scherp mes 16-20 gaten in. Doe de citroen ook in de holte en prop de rest van de kruiden, knoflook en boter erboven. Bind eventueel de poten samen met keukentouw. Smeer de kip royaal in met olie en bestrooi met zout en peper. Zet in de oven gedurende 45-60 minuten (afhankelijk van grootte kip). Bedruip na 20 en 40 minuten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten