Ingrediƫnten (3-4 pers)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 250 gram champignons, in plakjes
- Italiaanse keukenkruiden (vers of niet)
- 1 courgettes, in de lengte geschaafd
- 1 prei, gesnipperd
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 bakje zalmsnippers a 200g
- 750ml bechamelsaus
- 1-2 pakken lasagnevellen
- tenminste 100g parmezaanse kaas
- ovenschaal 20x30 ofzo
Verwarm de oven voor op 175C.
Voor het schaven van de courgette: snij de boven en onderkant eraf. snij in de lengte een dunne reep eraf, zodat je daarna de courgette in de lengte kan schaven. Ik snij de resterende stukjes meestal in kleine stukjes voor de bij de saus. Leg de geschaafde courgette tussen vellen keukenpapier en druk een beetje aan om het vocht eruit te krijgen.
Fruit de uien met de knoflook op laag vuur. Ik bak de champignons meestal apart met een snuf zout, maar ze mogen ook bij de uien. Voeg als deze glazig zijn de knoflook, prei en de kruiden toe. (Als er courgette over is, dan kan je dit fijnhakken en erbij doen). Laat zacht worden en voeg hierna de tomatenblokjes toe, laat dit op laag vuur inkoken tot het grootste deel van het vocht is opgenomen. Breng op smaak met zout en peper.
Maak intussen de bechamelsaus. Vet vervolgens de ovenschaal in en dep de zalm af met wat keukenpapier.
Verspreid 1/4 van de tomatensaus op de bodem van de schaal en leg hierop 1/3 van de courgetterepen. Dek af met lasagnevellen. Voor het schaven van de courgette: snij de boven en onderkant eraf. snij in de lengte een dunne reep eraf, zodat je daarna de courgette in de lengte kan schaven. Ik snij de resterende stukjes meestal in kleine stukjes voor de bij de saus. Leg de geschaafde courgette tussen vellen keukenpapier en druk een beetje aan om het vocht eruit te krijgen.
Fruit de uien met de knoflook op laag vuur. Ik bak de champignons meestal apart met een snuf zout, maar ze mogen ook bij de uien. Voeg als deze glazig zijn de knoflook, prei en de kruiden toe. (Als er courgette over is, dan kan je dit fijnhakken en erbij doen). Laat zacht worden en voeg hierna de tomatenblokjes toe, laat dit op laag vuur inkoken tot het grootste deel van het vocht is opgenomen. Breng op smaak met zout en peper.
Maak intussen de bechamelsaus. Vet vervolgens de ovenschaal in en dep de zalm af met wat keukenpapier.
Leg hierop weer 1/3 van de overgebleven tomatensaus, verdeel hierop de helft van de zalm en de 1/3 tot 1/2 van de bechamelsaus.
Leg hierop weer lasagnevellen waarop de helft van de overgebleven tomatensaus wordt verdeeld. Verspreid hierop vervolgens weer de overgebleven helft van de zalm en de helft van de courgettes en weer een laag lasagne vellen. Verspreid vervolgens de rest van de tomatensaus, courgettes en bechamelsaus hieroverheen. Bestrooi dit geheel met de geraspte kaas en bak in de oven in 40 min gaar (afhankelijk van de oven)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten