dinsdag 14 september 2010

Gevulde tomaten

Dit is een hele dankbare voor de regenachtige maandagavonden zonder inspiratie voor beters. Tips voor variaties zijn uiteraard heel welkom!

Ingrediƫnten (2-4 pers):

  • 4 vleestomaten
  • 2 ons gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 of 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 bakje champignons, in partjes
  • 1/2 courgette redelijk fijngehakt (of groente naar keuze)
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • geraspte/plakjes kaas voor bovenop de tomaten
  • theelepel korianderblaadjes
  • 1/2 theelepel piment
  • 1/2 theelepel komijn
  • tijm (1-2 takjes of een theelepel gedroogd
Warm de oven voor op 180 graden. Hol de tomaten uit, dep ze af en bestrooi de binnenkant met zout en peper. Snijd de inhoud van de tomaten fijn. Fruit de ui en bak daarna de champignons mee tot deze zacht is. Voeg het gehakt toe tot dit rul gebakken is. Voeg daarna de courgette en de knoflook toe. Als de courgette een beetje zacht is, voeg dan de inhoud van de tomaten en de kruiden toe. Laat dit even pruttelen tot het grootste deel van het vocht van de tomaten is opgenomen. Proef of er nog zout en peper bij moet. Voeg kort voor het vullen van de tomaten de parmezaanse kaas toe aan het mengsel. Vul hierna de tomaten, druk daarbij goed aan. Zet ze 30-45 min in een ingevette ovenschaal. Leg de laatste 5 minuten, als de tomatenhuls zachter wordt, wat kaas over de tomaten.
  • Serveren met aardappeltjes en een salade.
  • Wat kruiden betreft zou ik kiezen wat je in de kast hebt, provencaalse of italiaanse kruiden passen ook goed in dit gerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten