Ingrediënten:
- Blik rode zalm 418g
- Mayonaise (minimaal 3 el)
- Crème fraîche (minimaal 3 el)
- 4 blaadjes gelatine
- 2 el kappertjes, grof gehakt
- 1-2 el bieslook, geknipt in stukjes 3-4mm
- 100ml droge witte wijn
- eventueel wat citroensap
Week de gelatine in water. Vet een mooie schaal licht in met olie, de schaal geschikt voor een inhoud van ongeveer 600cc en staat bij voorkeur ook leuk om in te serveren. (Kan eventueel ook in meerdere kleine schaaltjes)
Maak het blik zalm open en giet het vocht af. Prak in een kom fijn met een vork. Doe hierbij 3 el crème fraîche, 3 el mayonaise, 1 el gehakte kappertjes en de bieslook. Meng door elkaar en breng op smaak met zout en peper. (Als je echt een fijne structuur wil, kun je nu even de staafmixer er doorheen halen).
Breng de witte wijn in een klein pannetje tegen het kookpunt aan. Knijp na enkele minuten weken de gelatine ui. Los de gelatine op in de warme wijn. Laat kort afkoelen en meng hierna door het zalmmengsel. Proef of er extra kappers, mayo, crème fraiche, een kneepje citroensap, zout of peper bij moet.
Stort in de ingevette vorm. Zet minimaal 2 uur weg in de koelkast voor serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten