Toegegeven: het zijn inderdaad wel ideale gerechten om te maken als je ad hoc de maaltijd wat op wil leuken zonder al teveel voorbereiding, bijvoorbeeld als je op de dag zelf hoort dat je eters hebt. En je moet er ook maar net op komen, wat er in de drukte soms even bij in schiet.
Wellicht dat het daarom toch wel verdomd handige recepten zijn - zoals dit toetje, wat eigenlijk wel het hele jaar door gegeten kan worden en te simpel is voor woorden.
In de winter moeten de kiwi's en mango natuurlijk wel tijdig (minimaal 3-4 dagen) van tevoren gekocht worden om te rijpen op de fruitmand. Makkelijk van tevoren voor te bereiden, geschikt voor grotere gezelschappen en als je geen zin meer hebt zet je dit tegelijk met de kaas op tafel, ben je ook meteen klaar.
Er kan uiteraard ook ander fruit gekocht worden. Let er dan wel op dat de kleuren mooi contrasteren en dat sommige soorten fruit (zoals appel) het beste even met citroen besprenkeld kunnen worden.
Er kan uiteraard ook ander fruit gekocht worden. Let er dan wel op dat de kleuren mooi contrasteren en dat sommige soorten fruit (zoals appel) het beste even met citroen besprenkeld kunnen worden.
Ingrediƫnten 4 pers:
- 1 rijpe mango
- 2-3 kiwi's
- Rode druiven, bij voorkeur pitloos
- 250g mascarpone
- 1/2 tot 3/4 potje lemon curd
Kan van tevoren:
Schil de mango en snij in blokjes van een cm of wat groter. Schil de kiwi, snij in kwarten en hierna in kleine stukjes. Was de druiven en laat uitlekken.
Meng de mascarpone goed door met 2 eetlepels lemon curd. Proef of er meer bij moet.
Serveer het fruit en de lemon curd/mascarpone mengsel apart.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten