zondag 10 november 2013

Limoenmousse

Dit toetje maak ik al een tijdje, want het is lekker snel klaar en bovendien vriendelijk voor de portemonnee. Het recept is ontdekt door Kelly, die het ook de eerste keer voor mij maakte. Aangezien ze het niet voor haar diner voor de eetclub gaat gebruiken, vind ik dat ik het recept wel veilig hier mag neerzetten. Het kan in schaaltjes geserveerd worden, maar ik vind cocktailglazen zoveel feestelijker. Link naar originele recept.



Ingrediƫnten (circa 4 pers.)
  • 250 ml slagroom
  • 250g griekse yoghurt
  • Vloeibare honing
  • Rasp en sap van 2 limoenen
  • 50-100ml limoncello (optioneel)
Bij het raspen van de limoenschil: rasp niet het (bittere) witte gedeelte mee, maar zoveel mogelijk het groene gedeelte. 
Voeg de limoncello samen bij de rasp en limoensap. MIx dit met een garde door de Griekse Yoghurt. Klop de slagroom met ongeveer 2 el honing stijf. Spatel de slagroom voorzichtig door de substantie. Probeer zo luchtig en zo min mogelijk om te scheppen, maar wel goed te mengen. 

Verdeel de mousse over de glazen/schaaltjes. Versier spiraalsgewijs met de vloeibare honing. Meteen opdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten