Neem liefst wat vettere ham, dat rolt makkelijker. Serranoham is bijvoorbeeld prima. Proef van tevoren even hoe zout de ham zelf is, vaak kan zout weggelaten worden.
Ingrediënten:

- Minimaal 1 grote of 2 kleine kippendijen p.p.
- 1 plak ham per halve (bij een grote)/kleine dij
- 1-2 blaadjes salie per stuk, grof gehakt.
- Optioneel: cocktailprikker
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
Het platslaan van de dijen is optioneel, maar maakt de kip wel stukken malser. Het is daarnaast ook met een gewone hamer en vershoudfolie zo gedaan: vouw de dij uit en bedek met huishoudfolie. Sla de dij plat met een hamer. Bij grote dijen: snij ze doormidden of in drieën en sla daarna plat.
Leg hierna een plak ham op een snijplank, leg hierop een flap kippendij, verdeel hierover een kleine theelepel salie en wat peper. Rol dicht en zet vast met een cocktailprikker.
Herhaal tot de kippendijen op zijn. Leg de pakketjes in een ingevette ovenschaal. Zet 20-25 minuten in de oven, draai halverwege.
Een dag van tevoren maken en opwarmen kan: 175 graden, 20 minuten.
Het platslaan van de dijen is optioneel, maar maakt de kip wel stukken malser. Het is daarnaast ook met een gewone hamer en vershoudfolie zo gedaan: vouw de dij uit en bedek met huishoudfolie. Sla de dij plat met een hamer. Bij grote dijen: snij ze doormidden of in drieën en sla daarna plat.
Leg hierna een plak ham op een snijplank, leg hierop een flap kippendij, verdeel hierover een kleine theelepel salie en wat peper. Rol dicht en zet vast met een cocktailprikker.
Herhaal tot de kippendijen op zijn. Leg de pakketjes in een ingevette ovenschaal. Zet 20-25 minuten in de oven, draai halverwege.
Een dag van tevoren maken en opwarmen kan: 175 graden, 20 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten