Ingrediënten:
- Gieser Wilderman peren (tel uit per persoon)
- 1 kaneelstok
- 1 fles rode wijn
- 1 fles port
- 2 el per kilo Perenroodsuiker
- kristalsuiker
- 3 kruidnagels
- Gembersap
- Kardemom
Doe hierbij 1/2 rode wijn en 1/2 port tot ze onderstaan, vul eventueel aan met water. Voeg daarna de perenroodsuiker, 1-2 el kristalsuiker, kaneelstok, 1 tl kardemom en 1-2 tl gembersiroop toe.
Breng langzaam aan de kook en laat minimaal 2 uur heel zachtjes koken. De peren moeten al zacht zijn. Voeg hierna naar smaak nog meer port, suiker, kardemon en gembernat toe. Als je de tijd hebt, maak ze dan de avond van tevoren en laat ze een nacht in hun eigen vocht staan. Ze worden dan zo veel lekkerder en de kleur veel intenser (zie verschil foto's).
Afhankelijk van de manier van opdienen kan je het vocht nog wat in laten koken/ inbinden met allesbinder, wel apart van de peren uiteraard. Ze kunnen in de pan, met vocht maar ook eventueel in een schaal, bedekt met aluminiumfolie in de oven op 70 graden opgewarmd worden in het vocht.
* Limoen of citroen (sap en/of zest) is zeker lekker voor de smaak, maar de peertjes worden hiervan wel heel bleek, deze voeg ik daarom pas toe bij het inbinden van de saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten